Tuesday 10 November 2009

prin catalina prin alexgalmeanu.com

1964 sau Un american la Bucuresti

citez:

Am descoperit ceea ce pot numi o micuta comoara, am gasit cateva fotografii facute de un cetatean american in Bucurestiul anului 1964. Fotografiile se prezinta sub forma unor diapozitive stereografice, lucru cu atat mai interesant. Nu par facute de un profesionist dar puse cap la cap imaginile se transforma intr-un reportaj de calitate.

Slide-urile vin cu insemnarile personale ale autorului. Sunt scurte si la obiect dar compun foarte bine atmosfera generala. Nu reusesc sa identific scopul vizitei in Romania, numele sau ocupatia “fotografului” dar americani in Bucuresti in anul 1964 nu cred ca se gaseau pe toate drumurile. Cert este ca omul nostru s-a plimbat prin centru cu o camera stereografica si a fotografiat diverse scene, pastrand o obiectivitate interesanta.

In total sunt 28 de imagini dar le-am selectat doar pe cele mai importante. Pentru ca sunt stereo, imaginile pot fi vizualizate tridimensional cu ajutorul unor aparate speciale. Nu este cazul nostru, pe internet trebuie sa ne limitam la 2D.


Cele 28 de slide-uri stereografice contin insemnari ale autorului.

Vizualizate cu dispozitive speciale, fotografiile devin tridimensionale.


“There is a sustained effort by citizens to develop city and increase public confort”


“Magazine store – Bucharest”

“Ambasador Hotel Bucharest – Arrived 3 PM sept. 25 from Warsaw via Budapest”

” Streets crouded night & day – people strolling”



“Curious Romanians examing Jaguar from N.Y. State”

“Policeman’s depot. – Bucharest”

“Buses are a popular form of transportation”

“Guide – Rumania”


cu aceasta ultima fotografie va invit daca aveti putin timp liber sa cititi in intregime articolul de pe blogul lui alex galmeanu. mi s-au parut foarte interesante comentariile si observatiile lui si in special povestea legata de kissinger.

No comments: